Korak po korak: Proces izrade svjetlećih reklama

Noću kada hodate gradskim ulicama, što vam najviše privlači pažnju?
Velika je vjerojatnost da su to svjetleće reklame koje krase izloge trgovina, restorana i ostalih poslovnih prostora.

Ali, jeste li se ikada zapitali kako nastaju te svjetleće reklame?

U ovom članku, vodit ćemo vas kroz proces izrade svjetlećih reklama, otkrivajući vam umjetnost i tehniku koja se krije iza svjetlećih znakova.

Što su svjetleće reklame?

Krenimo za početak od pitanja: Što su uopće svjetleće reklame?
Kao što i samo ime kaže, to su reklame koje svijetle. Mogu biti različite, od 3D slova, svjetlećih kutija, neonskih reklama, totema, t-flex platna i drugih.

One su poput magičnih portala koje povezuju posjetitelje s brendovima, događanjima i gradskim ambijentom. Njihova sposobnost privlačenja pažnje i stvaranja snažnog dojma čini ih ključnim alatom za brendove koji žele izaći iz gomile.

Također, nisu samo estetski privlačne; one igraju ključnu ulogu u stvaranju prepoznatljivosti
brenda, privlačenju pažnje prolaznika te stvaranju atmosfere na urbanoj sceni.

Njihova raznovrsnost i prilagodljivost čine ih savršenim izborom za različite industrije, od maloprodaje do ugostiteljstva.

A kako izgleda proces izrade svjetlećih reklama?


Kao i svaki kreativni proces, izrada svjetlećih reklama počinje s idejom i postavljanjem ciljeva.

Što želite postići? Povećanje prepoznatljivosti brenda, privlačenje kupaca ili stvaranje unikatnog vizualnog identiteta?

Nakon odgovora na prethodna pitanja, sljedeći korak je odabir vrste svjetleće reklame koju želite izraditi.

Raznolikost vrsta svjetlećih reklama omogućuje vam prilagodbu dizajna prema vašim potrebama. Od LED displaya i neonskih reklama do svjetlećih ploča, odaberite opciju koja najbolje odgovara vašem brendu i okolini.

Ova faza također uključuje odluku o dizajnu, veličini, boji i tekstu koji će biti na reklami. Važno je i razmisliti o mjestu gdje će se reklama postaviti, kako bi se odredila optimalna veličina i oblik, što će isto tako utjecati i na sami odabir vrste svjetleće reklame.

Dizajn svjetleće reklame je krucijalan!

Nakon što je koncept definiran, slijedi izrada dizajna. To se može raditi ručno ili digitalno, ovisno o složenosti dizajna.

Dizajn svjetleće reklame treba biti privlačan, jasan i u skladu s vašim brendingom. Razmislite o bojama, fontovima i poruci koju želite prenijeti. Testirajte različite varijacije kako biste pronašli najučinkovitiji dizajn.

Ključna pravila koja je potrebno slijediti su: jednostavnost, jasnoća te kontrastna paleta boja. Ovisno o odabiru svjetleće reklame, idući korak je odabir materijala za izradu. On ovisi o estetskim preferencijama, proračunu i uvjetima na mjestu postavljanja.

Nakon što su sve spomenute teme definirane i odobrene, krećemo u fazu
proizvodnje. Sve svjetleće reklame proizvodimo u našem proizvodnom pogonu u Petrijevcima gdje se nalazi svi potrebni strojevi i alati. Ova faza uključuje precizno rezanje materijala u željeni oblik, koristeći se različitim alatima i tehnikama kako bi stvorili reklamu koja će izdržati test vremena.

Tako dolazimo i do posljednjeg koraka, a to je montaža reklame.
Temeljem ugovorenog mjesta, postavljamo reklamu sigurno i precizno te osiguravamo sve potrebne uvjete kako bi ista funkcionirala i izdržala test vremena.

Svjetleće reklame neizostavan su dio marketinga mixa

Svjetleće reklame su postale neizostavan dio urbanih krajolika, pružajući vizualni užitak i istovremeno privlačeći potencijalne kupce. Ali, izrada svjetlećih reklama nije samo pitanje tehnike, već i umjetnosti. Svaki korak u procesu zahtijeva preciznost, strpljenje i kreativnost, kako bi krajnji rezultat bio ne samo funkcionalan, već i estetski privlačan.

Dakle, sljedeći put kada pogledate svjetleću reklamu, sjetite se svih koraka, truda i umjetnosti koji su uloženi u njezino stvaranje.

I, tko zna, možda se jednog dana odlučite i sami stvoriti jednu. A tada vam Reklam centar stoji na raspolaganju!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest