Što su totemi?

U današnjem svijetu sveprisutnog vizualnog oglašavanja, totemi igraju ključnu ulogu u isticanje brenda i stvaranju snažnog identiteta. S obzirom da se postavljanju na ključna vizualna mjesta, možemo slobodno reći kako totemi ne samo da privlače pozornost već i definiraju prostor te ističu vaš brend u urbanom pejzažu. 

Ovaj blog članak će vas provesti kroz svijet totema, od njihove svrhe do procesa izrade, ističući važnost i smjernice za potencijalne klijente koji žele oživjeti svoj prostor. 

Stoga, krenimo. 

Što su totemi i zašto su važni? 

Totemi su visoki, samostojeći stupovi obično smješteni ispred poslovnih prostora. Oni predstavljaju snažan vizualni element koji privlači pažnju prolaznika i označava prostor kao mjesto poslovanja. Oni su ključni u stvaranju prepoznatljivog vizualnog identiteta, a njihova prisutnost često označava siguran put prema proizvodima ili uslugama koje klijent nudi. 

Totem reklame pružaju niz prednosti koje ih čine vrlo važnim alatom u oglašavanju.

Prvo, oni pružaju visoku vidljivost. Zahvaljujući svojoj veličini i trodimenzionalnom dizajnu, totemi se ističu u bilo kojem okruženju, čineći vašu poruku teškom za ignorirati. 

Drugo, totemi su iznimno prilagodljivi. Mogu se prilagoditi vašim specifičnim potrebama, uključujući različite veličine, oblike i stilove. Ova prilagodba omogućuje da totemi efikasno komuniciraju karakter vašeg brenda. 

Treće, totemi su dugotrajni. Izrađeni od trajnih materijala i dizajnirani za izdržljivost, mogu trajati godinama bez značajnog trošenja. Ovo čini toteme dugoročnom investicijom u vašu marketinšku strategiju.

Izrada totema 

Proces izrade totema u Reklam centru kombinira umjetnost i tehniku kako bi se postigao optimalan dojam. Prvi korak je suradnja s klijentom, gdje upoznajemo brend, ciljeve i specifičnosti prostora. Naš tim dizajnera zatim stvara digitalne prikaze kako bi klijent dobio uvid u konačni izgled totema te kako će se uklopiti u prostor.

Nakon odobrenja dizajna, ulazimo u fazu proizvodnje. Koristimo različite materijale poput aluminija, nehrđajućeg čelika, pleksiglasa i drugih visokokvalitetnih materijala otpornih na vanjske uvjete. 

Slikovni prikazi ili poruke se često nanose na ove materijale pomoću različitih tehnika, uključujući digitalni tisak, graviranje ili LED osvjetljenje; a sve kako bismo

postigli željeni estetski izraz. Svaki totem prolazi kroz pažljiv proces izrade, uključujući rezanje, oblikovanje i završnu obradu. 

Rezultat je robustan i atraktivan znak koji je iznimno otporan na sve vremenske uvjete. 

Montaža totema 

Totem reklame se postavljaju na lokacijama gdje će biti lako vidljive i privlačiti pažnju. To mogu biti vanjske lokacije poput parkirališta, ulaza u poslovne objekte, trgovačke centre, benzinske stanice, ili bilo koje mjesto s velikim brojem prolaznika ili vozila. Postavljanjem na strateškim mjestima, totemi služe kao orijentiri, vodiči i snažni alati za promociju brenda. Važno je za uzeti u obzir optimalnu vidljivost i sigurnost! 

Ako ćemo zaključiti smjernice za izradu totema 

Nakon cijelog članka s uputama i smjernicama te opisivanjem procesa izrade i montaže totema, zaključimo najvažnije smjernice: 

1. Razumijevanje brenda: Totemi trebaju odražavati karakter i vrijednosti vašeg brenda. Važno je da dizajn bude dosljedan s ostalim elementima vizualnog identiteta.

2. Vidljivost i pozicioniranje: Pravilno pozicioniranje totema važno je za maksimalnu vidljivost. Analiza prostora i kretanja ljudi pomoći će odabrati optimalno mjesto. 

3. Estetski izraz: Dizajn totema treba biti privlačan i istovremeno jednostavan. Upotreba boja, fontova i logotipa treba biti pažljivo odabrana kako bi se postigao željeni estetski izraz. 

4. Materijali i trajnost: Kvalitetni materijali ključni su za dugovječnost totema te osiguravaju da će vaš totem izdržati test vremena. 

Totemi su vaš vizualni potpis 

Na kraju, totemi su snažan alat u vašem marketinškom arsenalu. Oni vam omogućuju da efikasno prenesete svoju poruku, privučete pažnju i stvorite prepoznatljiv brend u bilo kojem urbanom prostoru. Kroz svoju jedinstvenu kombinaciju vidljivosti, prilagodljivosti i izdržljivosti, totemi pružaju dugoročnu vrijednost i učinkovitost koja nadmašuje mnoge druge oblike reklamiranja. 

U Reklam centru, naša strast prema stvaranju totema prožeta je kreativnošću i stručnošću. Totemi nisu samo reklamni elementi; oni su vizualni potpis koji vas izdvaja u reklamnoj gužvi. 

Kontaktirajte nas kako bismo zajedno stvorili totem koji će ne samo označiti vaš prostor već i ostaviti neizbrisiv dojam u umu vaših potencijalnih klijenata.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest